Grote beurt

Grote beurt

Bij een grote beurt inspecteert Auto Wientjes elk vitaal onderdeel en kunt weer veilig en onbezorgd op weg!

Net als bij een kleine beurt, bent u ook voor groot onderhoud van uw auto bij Auto Wientjes in Apeldoorn aan het juiste adres. Wij zijn thuis in alle merken en voeren de noodzakelijke controles en het onderhoud uit zoals de merkfabrikant dit voorschrijft. Bij ons werken uitstekend opgeleide, vakbekwame monteurs die gebruik maken van alle noodzakelijke diagnoseapparatuur, gereedschappen en actuele technische documentatie en software.

Grote of kleine beurt nodig?

Het soort onderhoudsbeurt, klein of groot, en de bijbehorende kilometerstand of tijdsduur staan omschreven in het onderhoudsboekje en/of instructieboekje van uw auto. Volgens de hierin beschreven onderhoudsintervallen vinden kleine en grote beurt meestal om en om plaats. Bij een grote beurt worden meer controles uitgevoerd dan bij een kleine beurt en meestal worden er ook meer onderdelen vervangen. Wanneer u uw auto zwaarder dan gemiddeld belast, bijvoorbeeld omdat u elke zomer met de caravan richting Spanje vertrekt, kan het verstandig zijn om voor wat kortere intervallen te kiezen. Auto Wientjes kent uw auto door en door en adviseert u graag.

Wat doen onze monteurs bij een grote beurt?

Alles wat onze monteurs bij een kleine beurt nalopen, komt ook bij een grote beurt aan bod. Dus ook bij een grote beurt wordt het oliefilter vervangen en de olie ververst. Daarnaast worden het brandstoffilter, luchtfilter en interieurfilter gecontroleerd en meestal vervangen.

De monteur beoordeelt ook de niveaus en conditie van de remvloeistof en koelvloeistof, omdat de kwaliteit en werking daarvan met de tijd afnemen. Door deze tijdig te verversen, kunt u zorgeloos blijven rijden. Om dezelfde reden worden bijvoorbeeld ook de accu, remmen, uitlaat, schokdempers, V-riemen en brandstofleidingen gecontroleerd.

Is een grote beurt altijd nodig?

Om kort te zijn: ja. De onderhoudsbeurten die de fabrikant voorschrijft zijn preventief bedoeld, zodat u onderweg niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Zeer nuttig is ook de algemene visuele inspectie die onze monteurs uitvoeren. Zo kunnen zij eventuele slijtage van vitale onderdelen die tot een defect zal leiden tijdig ontdekken en u hierop wijzen. In overleg met u wordt dan bepaald of en wanneer deze onderdelen worden vervangen. Voor u een hele zorg minder.

Originele of Bosch-onderdelen?

Alle onderdelen van Bosch voldoen aan de fabrieksspecificaties. Zo blijft deze merkgarantie gewaarborgd en voldoen wij met Bosch Car Service aan de Europese regelgeving. De kwaliteit en levensduur ervan zijn uitgebreid in de praktijk bewezen. Samen met de vakkundige montage door onze vakbekwame monteurs bieden ze u vele jaren zorgeloos rijplezier. Niet voor niets krijgt u ook garantie op alle Bosch-onderdelen en op de uitgevoerde werkzaamheden of reparaties. Wij zien u namelijk graag weer terug in onze werkplaats voor een volgende onderhoudsbeurt.

Tips voor zorgeloos rijplezier

  • Controleer zelf regelmatig de verlichting, het oliepeil, de bandenspanning en het niveau van de ruitensproeier- en koelvloeistof. Komt u er met het instructieboekje niet uit? Onze monteurs maken u graag even wegwijs onder de motorkap.
  • Zit de APK er weer aan te komen? Combineer deze dan met een grote beurt bij ons voor een voordeligere prijs.
  • Uw auto is toe aan een grote beurt? Plan online uw afspraak online bij Auto Wientjes

Afspraak maken?

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 17:00 uur

Maak een werkplaatsafspraak