Kleine beurt

Kleine beurt

Na een kleine onderhoudsbeurt aan uw auto bij Auto Wientjes kunt u weer zorgeloos vooruit

Moderne auto’s gaan steeds langer mee en hebben minder vaak onderhoud nodig. Prettig voor u, want u hoeft minder vaak naar de garage. Wel is het zaak dat u zich houdt aan de onderhoudsintervallen die de fabrikant voorschrijft. Deze verschillen per automerk en model, maar zijn ook afhankelijk van het type motor in uw auto en hoe u uw auto gebruikt. Auto Wientjes in Apeldoorn kan u hierin prima adviseren.

Servicepaspoort en instructieboekje

Wanneer uw auto voor klein onderhoud naar de garage moet, vindt u in het onderhoudsboekje en/of instructieboekje van uw auto. Bewaar beide goed, want in het onderhoudsboekje stempelt Auto Wientjes de onderhoudsbeurten af. Mocht u uw auto willen verkopen, dan toont u hiermee aan dat uw auto goed is onderhouden en dat is gunstig voor uw verkoopprijs. Het instructieboekje is handig bij de periodieke controles die u zelf eenvoudig kunt uitvoeren.

Wat doen onze monteurs bij een kleine beurt?

Ook dat verschilt per merk, model en uitvoering van uw auto. Onze monteurs gaan te werk volgens de technische checklist die elke autofabrikant voorschrijft. Dit betreft onder meer de controle van alle vloeistofniveaus in de auto inclusief mogelijke lekkage, banden, remmen, verlichting, brandstofleidingen, V-riemen, ruitenwissers, et cetera. Bij een kleine onderhoudsbeurt worden ook het oliefilter vervangen en de olie ververst. Belangrijk om dit niet over te slaan, juist omdat de onderhoudsintervallen steeds langer worden.

Bosch ruitenwissers Apeldoorn

Waar kunt u zelf op letten?

Omdat uw auto misschien maar eenmaal per jaar bij ons in de garage komt, is het aan te bevelen om regelmatig uw bandenspanning te meten, vloeistofniveaus te checken en dus ook olie te peilen. Elke motor verbruikt enigszins olie, ook van een nieuwe auto! Auto Wientjes maakt gebruik van de producten van Castrol of een ander premium oliemerk. Hiermee hebben we voor elke auto de juiste olie in huis en is uw motor verzekerd van een optimale smering en bescherming.

Ben ik vrij in de keuze van mijn garage?

U mag zelf bepalen door wie u het onderhoud van uw auto laat uitvoeren. Ook wanneer uw auto nog onder fabrieksgarantie valt, kunt u kleine (en grote) beurten laten verzorgen door Auto Wientjes mét behoud van de fabrieksgarantie. Dit is in overeenstemming met de Europese regelgeving. Wij monteren originele onderdelen volgens fabrieksspecificaties en beschikken over de actuele documentatie van alle merken, de juiste gereedschappen en diagnoseapparatuur met actuele software. Zo weten onze uitstekend geschoolde monteurs precies welk onderhoud uw auto nodig heeft en wanneer. Zit er geen fabrieksgarantie meer op uw auto? Wij bieden u voor het onderhoud aantrekkelijk geprijsde, hoogwaardige Bosch-onderdelen, die wat betreft kwaliteit en levensduur niet onderdoen voor originele.

Tips voor zorgeloos rijplezier

Controleer zelf regelmatig de verlichting, het oliepeil, de bandenspanning en het niveau van de ruitensproeier- en koelvloeistof. Komt u er met het instructieboekje niet uit? Onze monteurs maken u graag even wegwijs onder de motorkap.

Afspraak maken?

Openingstijden werkplaats
Maandag t/m vrijdag: 08:00 – 17:00 uur

Maak een werkplaatsafspraak