Dutch Luxury Tax (BPM)

Dutch Luxury Tax (BPM)

Uitleg over de Dutch Luxury Tax (BPM)

De mogelijkheid om gebruikte auto’s tegen aantrekkelijke prijzen aan te bieden is in Nederland aanzienlijk verbeterd sinds februari 2007, dankzij de veranderingen in de regelgeving omtrent de BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) – een vorm van luxebelasting op voertuigen.

Voorheen vormde de BPM een hindernis voor Nederlandse autobedrijven om competitief te zijn in de Europese exportmarkt. Echter, met de invoering van de BPM-teruggaafregeling, is deze barrière aanzienlijk verlaagd. Deze regeling stelt ons in staat om de BPM terug te vorderen bij export van voertuigen die op of na 16 oktober 2006 in Nederland geregistreerd zijn.

Om de teruggave te realiseren, is het noodzakelijk dat het voertuig geregistreerd wordt in een ander land binnen de Europese Economische Ruimte (EER), waaronder alle EU-staten plus Noorwegen, IJsland en Liechtenstein vallen. Wel moet er rekening gehouden worden met de specifieke voorwaarden die per land kunnen verschillen.

Dankzij de BPM-teruggaaf kunnen we kwalitatief goede gebruikte auto’s aanbieden tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Ga voor ons export aanbod naar onze exportwebsite: exportcarsservice.eu
Ons export aanbod bekijken

Heeft u nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze Export afdeling via info@autowientjes.nl. We staan altijd klaar om u te helpen.