Financieringen

Financieringen

Wilt u uw occasion financieren?

Bij Auto Wientjes zijn verschillende mogelijkheden voor het financieren van een occasion.

Doorlopend krediet afsluiten?

Een veel voorkomende kredietvorm is het Doorlopend Krediet. Helemaal vreemd is dat niet, want het is een kredietvorm waarbij u zelf in hoge mate bepaalt hoeveel u per maand aflost. Auto Wientjes adviseert om uw maandelijkse aflossing in overeenstemming te brengen met de verwachte gebruiksduur van het aan te schaffen voertuig (bv. auto/motor/caravan/etc.).

Een maandelijkse aflossing van 2% van het kredietbedrag is gangbaar, maar indien u dit om persoonlijke redenen wenst, kunt u ook volstaan met het betalen van 1% of 1,5% over het geleende bedrag. Uw maandbedragen zijn dan extreem laag. Aangezien u bij deze kredietvorm altijd boetevrij vervroegd mag inlossen en de eventuele afgeloste bedragen weer mag opnemen, bepaalt u dus zelf de looptijd van uw krediet. Wanneer u een doorlopend krediet afsluit is het mogelijk om extra ruimte in te bouwen. Dit heeft een aantal voordelen. Vaak is een lagere rente mogelijk, u heeft altijd extra geld achter de hand, rood staan tegen de maximale rente is dan niet meer nodig.

Slottermijn financiering

Met een Slottermijnfinanciering wordt rekening gehouden met de toekomstige waarde van de het aan te schaffen voertuig (bv. auto/motor/caravan/etc.). Over deze restwaarde betaalt u alleen rente, waardoor de maandtermijn aanzienlijk lager wordt dan wanneer u de financiering in zijn geheel aflost.

Een ideale oplossing voor die mensen die graag om de 2 of 3 jaar een nieuwe auto of motor willen kopen en toch willen genieten van een lage maandlast. Aan het einde van de looptijd (maximaal 60 maanden), nadat u alle termijnen heeft voldaan, heeft u de keuze uit de volgende drie mogelijkheden:

  1. U ruilt de auto/motor/caravan in tegen een nieuwe en sluit een nieuw krediet af.
  2. U behoudt de auto/motor/caravan en betaalt het ‘slottermijn’ in 1 keer af.
  3. U behoudt de auto/motor/caravan en financiert het ‘slottermijn’ tegen een zeer gunstig tarief.

Direct regelen

Neem contact met ons op