Interieurfilter vervangen

Interieurfilter vervangen

Bosch Car Service Onderhoudstip | Waarom een interieurfilter vervangen?

Enig idee hoeveel stofdeeltjes en pollen boven het asfalt zweven? Dan zou u eens een interieurfilter moeten bekijken dat aan vervanging toe is. Bij het zien van zo’n groezelig zwart filter wordt direct duidelijk waarom een goed werkend interieurfilter zo belangrijk is. Voor een heerlijk fris interieur, terwijl (fijn)stof en pollen worden afgevangen.

Prettig voor mensen met een allergie

Interieurfilters bieden niet alleen extra comfort aan de inzittenden, mensen met een allergie hebben er in het bijzonder baat bij. Wist u dat in Duitsland 16 procent van de bevolking lijdt aan een pollenallergie? Vooral in het voorjaar, wanneer er veel pollen in de lucht zweven, zullen zij het verschil merken. Een goed werkend filter voorkomt rode en tranende ogen. Ook voor jonge kinderen, die vaak extra gevoelig zijn voor stofdeeltjes en uitlaatgassen, zorgt een interieurfilter voor een gezonder binnenklimaat.

Drie klassen interieurfilters

Bosch Car Service biedt u de keuze uit drie soorten Bosch-filters: het standaardfilter, het actieve-koolstoffilter en het Filter+. Het standaardfilter vangt pollen en (fijn)stof af, beschermt de airconditioning en voorkomt beslagen ruiten.

Het actieve-koolstoffilter beschermt u en uw passagiers daarnaast ook tegen nare luchtjes en schadelijke gassen, zoals ozon, smog en uitlaatgassen. Het Filter+ tot slot voegt hier de bescherming aan toe tegen nog kleinere fijnstofdeeltjes. Ook neutraliseert het filter diverse allergenen en bacteriën die irritatie en allergische reacties kunnen veroorzaken

Afgestemd op uw auto

Er zijn Bosch-interieurfilters in maar liefst 500 uitvoeringen. Dit betekent dat wij voor 95 procent van de auto’s een dergelijk filter kunnen leveren. Zo heeft Bosch Car Service voor de meeste automerken en modellen een pasklaar filter in het assortiment, voor zowel auto’s met airco als zonder. Een Bosch-interieurfilter is qua pasvorm en luchtdoorstroom perfect afgestemd op het ventilatiesysteem van uw auto. Het filter gaat gemiddeld 15.000 kilometer of 1 jaar mee, afhankelijk van het gebruik, en kan tijdens een onderhoudsbeurt in onze werkplaats eenvoudig worden vervangen.

Maak een werkplaatsafspraak