Filters

Filters

Waarom zijn filters zo belangrijk?

Met Bosch-filters van Auto Wientjes presteert uw auto maximaal en gaat uw motor langer mee

Voor krachtige prestaties en maximale bescherming van uw motor levert Auto Wientjes in Apeldoorn hoogwaardige filters voor elk merk en type auto. Dankzij de modernste filtertechnologie van Bosch worden zelfs de kleinste deeltjes afgevangen, uit de inlaatlucht van de motor, de motorolie en het brandstofsysteem. Met Bosch-filters presteert uw auto optimaal onder alle omstandigheden, bent u verzekerd van een lange levensduur en blijft uw motor altijd in topconditie.

Het ene filter is het andere niet

Naast de originele fabrieksfilters zijn er diverse filters op de markt waarvan de kwaliteit en prijzen nogal uiteenlopen. Van buiten zie je vaak niet veel verschil, maar de kwaliteit van een Bosch-filter zit vooral binnenin. Dit heeft alles te maken met de toepassing van hoogwaardige materialen, de kwaliteit en het oppervlak van het filterend materiaal en de nauwkeurige en solide afwerking van het filter. Hiermee voldoet een Bosch-filter aan de hoogste kwaliteitseisen die autofabrikanten aan hun filters stellen. Of het nu gaat om een oliefilter, een luchtfilter of een brandstoffilter.

Fijnmazig

Een oliefilter houdt de motorolie in uw motor schoon, zodat deze optimaal blijft smeren. Dankzij het fijnmazige binnenwerk worden zelfs de kleinste verbrandingsresten uit de olie afgevangen, maar ook zeer fijne metaaldeeltjes die door normale motorslijtage ontstaan. Met een hoogwaardig Bosch-oliefilter wordt bovendien de vereiste doorstroming van de olie in het smeersysteem gewaarborgd.

Fabrieksspecificaties

Ook het luchtfilter en brandstoffilter zijn belangrijk voor maximale motorprestaties en een lange levensduur. Ze moeten voldoende inlaatlucht en brandstof doorlaten voor een optimale verbranding en tegelijk vuil en stofdeeltjes buiten het brandstofinspuitsysteem en de verbrandingsruimten houden. Net als het Bosch-oliefilter voldoen de Bosch-lucht- en brandstoffilters aan de strengste fabrieksspecificaties. Daarom blijven ze gedurende het hele onderhoudsinterval optimaal presteren voor zorgeloos rijplezier.

Betere prestaties

Een filter is dus niet alleen bedoeld om uw motor schoon te houden en te beschermen, een goed filter zorgt er ook voor dat de motor maximaal presteert. Hiervoor moet een filter zorgen voor een vloeiende doorstroming van het juiste volume inlaatlucht, brandstof en olie. Dit samenspel luistert bijzonder nauw, want bij het ontwerp van een motor proberen autofabrikanten de ideale balans te bereiken van optimale prestaties, een gunstig brandstofverbruik, een lange levensduur en de zorg voor het milieu. Bij een slecht werkend of vervuild luchtfilter bijvoorbeeld, kan de elektronica van een moderne auto ontregeld raken omdat deze te weinig doorstroming meet. Hierdoor kunnen de motorprestaties afnemen, terwijl het brandstofverbruik juist kan toenemen.